Fii voluntar!

De multe ori ai auzit ca pentru a produce o schimbare trebuie sa actionezi. Nu trebuie sa ai asteptari de la ceilalti pentru ca astfel nu reusesti sa faci ceea ce ti-ai propus. Daca te implici in activitati de voluntariat ai posibilitatea sa iti pui ideile in practica si sa produci schimbari in comunitatea ta.

 

 

 

 

Ce avantaje ai ca voluntar?
 

  • Traininguri de dezvoltare personala si profesionala gratuite. In mod normal, educatia non-formala este platita, dar majoritatea organizatiilor care desfasoara activitati cu voluntarii le asigura acestora sesiuni de pregatire pentru domeniul in care activeaza.
  • Experienta in strainatate. Pentru voluntari exista nenumarate posibilitati de a te dezvolta in toata Europa, si nu numai. Profita de ele acum!
  • Valoare adaugata pentru CV-ul tau. De foarte multe ori, facultatile din tara sau din strainatate solicita activitati de voluntariat, acestea fiind o conditie de admitere. O conditie pe care, in calitate de voluntar, o vei indeplini cu usurinta.
  • Experienta pentru o viitoare profesie si a unui viitor job. Daca esti la liceu sau la facultate si nu stii daca ti se potriveste domeniul pe care l-ai ales, poti face voluntariat in domeniul pe care ti-l doresti si analizand iti vei da seama daca este sau nu ceea ce vrei.
  • Networking. Daca te implici in activitati de voluntariat ai sansa sa cunosti tineri din tara sau din diferite parti ale lumii care au aceleasi interese ca si tine cu care poti impartasi experiente si redacta proiecte.

Timpul este unul dintre cele mai pretioase "lucruri": pe care le poti darui unei cauze. Banii, prietenii, orice altceva pot reveni, insa timpul pe care il dedici unei anumite activitati nu. De aceea este foarte important sa alegi cu grija ceea ce ti se potriveste, caci va fi cauza in care vei investi timpul si energia ta. Ca voluntar trebuie sa lucrezi cu oamenii, chiar si cu aceia cu care nu ai afinitati. Daca ai rabdare si poti sa inveti din greselile proprii sau ale altora, vei descoperi ca poti fi mai tolerant si ca lucrul in echipa poate avea rezultate extraordinare. Reusesti astfel sa-ti infrunti temerile si sa-ti descoperi si sa-ti dezvolti noi abilitati si competente.

 

sursa:evoluntar.ro

Accesări: 4448